מיקס מאסטרינג לוגו

איך לעשות מאסטרינג?

לאחר שסיימנו עם שלב ההפקה והמיקס, יש שלב נוסף ואחרון שצריך לבצע כדי שהשיר שלנו ישמע אחיד מגובש ואיכותי. השלב הזה נקרא מאסטרינג

אולפן מיקס מאסטרינג מקצועי

מה זה מאסטרינג?

המאסטר הוא הליטוש האחרון שמקבל השיר לפני שהוא יוצא לעולם. בשלב זה טכנאי המאסטרינג מעניק צבע ייחודי, אחידות, חום והרמוניות כדי שהמוזיקה ישמע מקצועי ולא יפול משום שיר מסחרי אחר שנמצא על דיסק, ברשת או בשירותי סטרימינג.

מאסטרינג איכותי לשירים זה לא רק איזון תדרים ודחיפת לימיטר בשרשרת ה-insert אלא הרבה מעבר..

ההבדל בין מיקס למאסטרינג

בשלבי הפקה ויצירת מוזיקה ניצור עם מאות ערוצים וכלים שונים המרכיבים שיר שלם. המיקס הוא חלק מתהליך ההפקה ומתייחס לערבוב ושילוב הערוצים יחדיו. ביצוע מיקס איכותי יכול לסחוף ולרתק את המאזין, זה מה שמבדיל מוזיקה טובה ומקצועית לכזו שלא מרגשת במיוחד. 

לאחר שסיימנו להפיק את השיר נייצא אותו לקובץ אחד שעליו נבצע מאסטרינג. בשלב זה כל פעולה קטנה תהיה משמעותית ומורגשת, מיומנות הטכנאי חשובה מאוד וזה מה שיקבע את איכות השיר.

חשיבות המאסטרינג

בשלב זה נשפר את האיכות הכוללת של השיר כדי להעניק למאזין חווית האזנה נעימה ורצופה. הציוד ויכולות הטכנאי זה מה שיקבע את התוצאה הסופית ולא משהו אחר. אולפן מיקס ומאסטרינג משתמש בציוד טכנולוגי מקצועי הכוללים מוניטורים איכותיים של חברת PMC, חדר אקוסטי מטופל ופלאגינים יוקרתיים מבוססי אנלוג.

אולפן מאסטרינג הכולל חדר אקוסטי מטופל מאפשר למאזין לשמוע בדיוק מה מתרחש בשיר ולקבל החלטות נכונות יותר.

3 טיפים למאסטרינג עצמאי

1. להעזר ברפרנס ולהשוות

כדי להגיע לתוצאה מסויימת צריך לקבל נקודת ייחוס ולהבין מה הפער בין הטראק הנוכחי לעומת מה שאנחנו שומעים. האם יש יותר מידי נמוכים? אולי חסר קצת באיזור ה-Mid? בשלב הראשון כל מה שנעשה זה נאזין ונראה מה חסר ואיפה, רק לאחר מכן במידת הצורך נכניס EQ מתאים לטיפול
 
 

2. העזר במיטר

כדי להפוך למקצוענים של ממש ממומלץ להעזר במיטרים כדי להבין בדיוק מה קורה בשיר. מושגים כמו -DR ,Peak LUFS ושימוש נכון ב-MID -SIDE יכול להוסיף המון.

מיטר מומלץ למאסטרינג

3. שלוט ולמד אקולייזר וקומפרסור אחד כאילו אתה יצרת אותם

אקולייזר וקומפרסור הם שני מעבדי סאונד הנפוצים ביותר בשלבי ההפקה והמיקס ובמיוחד במאסטרינג. כדי להפיק תוצאה איכותית תהיה חייב שליטה מלאה ולהכיר את היתרונות והמגבלות שלהם. שימוש מוגזם בפלאגינים סתם יחנקו וילכלכו את השיר.

בתור התחלה הגבל את עצמך למקסימום 4 פלאגינים לכל היותר!

פלאגין מומלץ למתחילים שרוצים לעשות מאסטר בעצמם 

 

קיימים אלפי סוגים שונים של חברות שמייצרות פלאגינים כך שבקלות אפשר להתבלבל. הפלאגין שאני ממליץ עליו נקרא: One של חברת TR5. 

היתרון בו שהוא All in One = כל החבילה במקום אחד. מדחס, אקולייזר, אקסייטר, מרחיב סטריאו ולימיטר. פלאגין מומלץ מאוד למתחילים והתוצאות מרשימות (מניסיון).

One – Mastering Process

 

בהצלחה 🙂

1 מחשבה על “מאסטרינג לשירים”

סגור לתגובות