
אוזניות לטלוויזיה: חמש אוזניות אלחוטיות לצפייה שקטה ולשמיעה ברורה של דיבור
אוזניות לטלוויזיה טובות מגיעות עם משדר שמתחבר לטלוויזיה, ולא נשענות על בלוטוס של הטלוויזיה. Sennheiser RS 120-W מתחילות בזאפ בכ-530 ₪, עם טווח של 60 מטר ו-20 שעות סוללה. למי שמתקשה לשמוע דיבור, Sennheiser Set 860 בכ-975 ₪ שוקלות 61 גרם בלבד ונבנו בדיוק בשביל זה.
יש שתי סיבות לקנות אוזניות לטלוויזיה, וכדאי לדעת מה הסיבה שלכם לפני שבוחרים. הראשונה היא שקט: לראות סרט בלילה בלי להעיר את הבית. השנייה היא שמיעה: מישהו בבית צריך עוצמה גבוהה כדי להבין את הדיאלוג, וכל השאר סובלים. בשני המקרים, האוזניות הנכונות מגיעות עם תחנת עגינה שמשמשת גם כמשדר וגם כמטען.
הרבה מהעבודה שלי היא לגרום לדיבור להישמע ברור בתוך מוזיקה ואפקטים, ואני יודע כמה קל לאבד אותו ברמקולים הקטנים של טלוויזיה שטוחה. חמש האוזניות כאן נבחרו מתוך מה שנמכר בישראל, עם מפרט שנבדק מול היצרנים ומחירים מזאפ בזמן הבדיקה.
למה לא פשוט לחבר אוזניות בלוטוס לטלוויזיה
אפשר, ולפעמים זה עובד. אבל לבלוטוס רגיל יש השהיה של בערך 100 עד 200 אלפיות שנייה, וזה מספיק כדי לראות את השפתיים זזות לפני שהמילה מגיעה. חלק מהטלוויזיות מתקנות את זה, רובן לא. בנוסף, הרבה טלוויזיות מכבות את הרמקולים ברגע שמתחברות אוזניות בלוטוס, וזה בדיוק מה שלא רוצים כשרק אדם אחד בחדר צריך עוצמה נוספת.
אוזניות עם משדר עוקפות את שתי הבעיות. המשדר מתחבר ליציאה האופטית או ליציאת האוזניות של הטלוויזיה, והאוזניות נבנו לעבוד מולו. ברוב הטלוויזיות היציאה האופטית ממשיכה לעבוד גם כשהרמקולים פועלים, כך שכל אחד בחדר שומע בעוצמה שלו.
הבחירה המהירה
הכי טובות לשמיעה ירודהSennheiser Set 86061 גרם, מתחת לסנטר
לסרטים ולספורט עם בסSennheiser RS 175אוזניות סגורות ו-100 מטר
הכי זולותPhilips SHP2500חוטיות, כבל של 6 מטר
טבלת השוואה
| דגם | מחיר בזאפ, החל מ | חיבור | טווח | סוללה | משקל |
|---|---|---|---|---|---|
| Philips SHP2500 | 149 ₪ | כבל 3.5 מ"מ | כבל של 6 מטר | לא צריך | כ-280 גרם |
| Sennheiser RS 120-W | 527 ₪ | משדר RF | עד 60 מטר | עד 20 שעות | 215 גרם |
| Sennheiser RS 175 | 840 ₪ | משדר RF | עד 100 מטר | עד 18 שעות | 310 גרם |
| Sennheiser Set 860 | 975 ₪ | משדר 2.4GHz | עד 70 מטר | עד 18 שעות | 61 גרם |
| Sennheiser RS 275 | 1,049 ₪ | משדר בלוטוס | עד 50 מטר | עד 50 שעות | כ-195 גרם |
הטווחים הם של היצרן, בשטח פתוח. בדירה, קירות בטון מקצרים אותם, אבל גם חצי מהמספר מספיק כדי ללכת למטבח בלי שהצליל ייקטע.
כל דגם לעומק, מהזול ליקר
Philips SHP2500
- כבל6 מטר
- דרייבר40 מ"מ
- שליטהעוצמה על הכבל
- חיבור3.5 מ"מ, מתאם ל-6.3
לפני שמשלמים מאות שקלים על אלחוט, כדאי לשאול אם צריך אותו. כבל של שישה מטרים מגיע מהטלוויזיה לספה ברוב הסלונים, ובקר העוצמה על הכבל נותן שליטה בלי לחפש שלט. אין סוללה, אין השהיה, ואין משדר שצריך לחבר. החיסרון ברור: כבל על הרצפה, ומי שקם שוכח שהוא מחובר. ויש לבדוק שלטלוויזיה בכלל יש יציאת אוזניות, כי בחלק מהדגמים החדשים אין.
- זולות מאוד
- בלי השהיה ובלי טעינה
- כבל על הרצפה
- דורשות יציאת אוזניות בטלוויזיה
למי זה מתאים: למי שיושב תמיד באותה כורסה, ולמי שרוצה לבדוק אם אוזניות לטלוויזיה בכלל מתאימות לו.
Sennheiser RS 120-W
- טווחעד 60 מטר
- סוללהעד 20 שעות
- משקל215 גרם עם הסוללות
- סוללות2 AAA נטענות, ניתנות להחלפה
הדגם הבסיסי של זנהייזר, והוא עושה בדיוק את מה שצריך. מניחים את האוזניות על המשדר והן נטענות, מרימים אותן והן עובדות. האוזניות יושבות על האוזן ולא סביבה, ולכן קלות וקרירות יותר, אבל גם אוטמות פחות: מי שיושב לידכם ישמע קצת. יתרון שקל לפספס הוא הסוללות. אלה סוללות AAA נטענות רגילות, וכשהן נחלשות אחרי כמה שנים פשוט מחליפים אותן.
- פשוטות להפעלה
- סוללות שמחליפים בקלות
- קלות
- אוטמות פחות
- בלי מצב לשיפור דיבור
למי זה מתאים: לצפייה בלילה כשמישהו ישן, ולמי שרוצה אלחוט במחיר נמוך.
Sennheiser RS 175
- טווחעד 100 מטר
- סוללהעד 18 שעות
- משקל310 גרם
- מצביםBass Boost וסראונד וירטואלי
- משתמשיםשתי אוזניות על משדר אחד
האוזניות האלה סגורות ומקיפות את האוזן, ולכן אוטמות טוב בשני הכיוונים: אתם לא שומעים את הבית, והבית לא שומע אתכם. כפתור הבס מורגש מאוד בסרטי פעולה ובמשחקי כדורגל, ומצב הסראונד מוסיף מרחב. ואפשר לחבר זוג שני לאותו משדר, כך ששני בני זוג רואים סרט יחד בלי להעיר את הילדים. במשקל של 310 גרם הן מורגשות על הראש אחרי סרט ארוך.
- אטימה טובה
- שני משתמשים
- טווח ארוך
- כבדות
- טעינה איטית
למי זה מתאים: לזוגות שרואים יחד בלילה, ולמי שאוהב סרטים וספורט עם נוכחות.

Sennheiser Set 860
- משקל61 גרם עם הסוללה
- טווחעד 70 מטר
- סוללהעד 18 שעות
- כניסותאופטית ואנלוגית 3.5 מ"מ
אלה לא אוזניות קשת. הן תלויות מתחת לסנטר, כמו סטטוסקופ, ושתי הזרועות נכנסות לאוזניים. 61 גרם אומר שאפשר לשבת איתן ערב שלם בלי להרגיש אותן, וזה חשוב למבוגרים שלא סובלים לחץ על הראש. זנהייזר משווקת אותן ככלי עזר לשמיעה בטלוויזיה: יש כפתור לשיפור הבנת דיבור שמחליש את הרקע ומדגיש את הקול, שלושה פרופילי שמיעה, איזון בין ימין לשמאל לאוזן חלשה, ומצב מונו.
מי שמשתמש במכשיר שמיעה צריך לבדוק התאמה לפני קנייה, כי לא כל מכשיר מסתדר עם אוזניות בתוך האוזן.
- קלות מאוד
- נבנו לבהירות של דיבור
- תחנה פשוטה
- לא נוחות לכל אוזן
- נראות רפואיות
למי זה מתאים: להורים ולסבים שמגבירים את הטלוויזיה עד שאי אפשר לשבת לידם.
Sennheiser RS 275
- טווחעד 50 מטר
- סוללהעד 50 שעות לפי היצרן
- משקלכ-195 גרם
- שמיעהפרופילי צליל והגברה
הדור החדש של זנהייזר עובר לבלוטוס, אבל עם משדר ייעודי שמחובר לטלוויזיה ולא דרך הבלוטוס שלה. על המשדר יש פרופילי צליל שמשנים את האיזון בין נמוכים לגבוהים, ומאפשרים להדגיש את הדיבור. 50 שעות סוללה אומרות טעינה פעם בשבוע או שבועיים, והסוללה ניתנת להחלפה. אין ביטול רעשים אקטיבי, וזה לא חסר: מול טלוויזיה בסלון אין הרבה מה לבטל.
- סוללה ארוכה מאוד
- פרופילי שמיעה
- קלות
- היקרות ברשימה
- טווח קצר מה-RF
למי זה מתאים: למי שצופה כל יום שעות ארוכות, ורוצה לכוון את הצליל לשמיעה שלו.
איך מחברים אוזניות לטלוויזיה
לפני שקונים, כדאי להסתכל מאחורי הטלוויזיה. היציאה שיש שם קובעת אילו אוזניות יעבדו בלי מתאמים.
ארבע יציאות, ומה כל אחת אומרת לכם
מה כדאי לבדוק מאחורי הטלוויזיה לפני שקונים
בדיקה ראשונה אחרי החיבור
שתי דקות שחוסכות תלונות: לוודא שימין ושמאל לא הפוכים, ושהעוצמה לא קופצת בין תוכנית לפרסומות. את הראשון אפשר לבדוק עם בדיקת רמקולים ואוזניות מהטלפון או מהמחשב. את השני פותרים בהגדרות הטלוויזיה, באפשרות שנקראת לרוב Auto Volume או ייצוב עוצמה.
למה קשה לשמוע דיבור בטלוויזיה, ומה אוזניות פותרות
הבעיה לא תמיד בשמיעה. סדרות וסרטים עוברים מיקס לקולנוע או למערכת שבה הדיאלוג יושב בערוץ מרכזי, והמוזיקה והאפקטים מסביב. כשכל זה נדחס לשני רמקולים קטנים שמכוונים לקיר, הדיבור טובע. אצלי בעבודה על סאונד לסרטים זה החלק שהכי הרבה מקבל תשומת לב, ועדיין בטלוויזיה ביתית הוא נאבד.
אוזניות קרובות לאוזן ומבטלות את החדר, את ההדים ואת המזגן, ולכן אותו דיבור נשמע ברור יותר גם בעוצמה נמוכה יותר. מי שמחפש פתרון לכל המשפחה ולא רק לאדם אחד, ימצא שסאונד בר עם מצב דיבור יכול להספיק. יש על זה השוואה נפרדת בסאונד בר מומלץ.
כמה שוקלות האוזניות, בגרמים
לפי נתוני היצרנים והמשווקים. למבוגרים, משקל חשוב לא פחות מהצליל
טעויות נפוצות
- לקנות אוזניות בלוטוס רגילות ולגלות שהן לא מסונכרנות. מה שנשמע טוב בטלפון לא תמיד מסתדר עם הטלוויזיה. אם בכל זאת הולכים על בלוטוס, כדאי לבדוק בחנות מול טלוויזיה.
- לחבר ליציאת האוזניות ולגלות שהרמקולים כבו. כשרוצים שכולם ישמעו ורק אדם אחד יקבל עוצמה נוספת, היציאה האופטית היא הדרך.
- לתת לאדם עם קושי בשמיעה להגביר עד הסוף. אוזניות קרובות לאוזן מספקות עוצמה גבוהה מאוד בקלות, ושימוש ארוך בעוצמה כזו מחמיר את המצב. עדיף לעבוד עם פרופילי הצליל ולא עם הכפתור.
- לקנות לאדם מבוגר אוזניות כבדות. 300 גרם על הראש לסרט של שעתיים מתסכלים, והאוזניות נשארות במגירה. כדאי לתת לו לנסות לפני שקונים.
שאלות נפוצות
אפשר לשמוע את הטלוויזיה באוזניות ובו זמנית ברמקולים?
ברוב הטלוויזיות כן, כשמחברים את משדר האוזניות ליציאה האופטית. היציאה הזו ממשיכה לעבוד גם כשהרמקולים פועלים, וכל אחד בחדר שומע בעוצמה שמתאימה לו. יציאת אוזניות ובלוטוס של הטלוויזיה מכבים לפעמים את הרמקולים, וזה תלוי בדגם ובהגדרות של הטלוויזיה.
אילו אוזניות לטלוויזיה הכי מתאימות לכבדי שמיעה?
Sennheiser Set 860 נבנו בשביל זה, עם משקל של 61 גרם, כפתור לשיפור דיבור ואיזון לאוזן חלשה. Sennheiser RS 275 מציעות פרופילי צליל שאפשר להתאים לשמיעה. מי שמשתמש במכשיר שמיעה צריך לבדוק התאמה, ולפעמים עדיף להתייעץ עם קלינאי התקשורת שמכיר את המכשיר.
למה אין צליל באוזניות כשמחברים ליציאה האופטית?
ברוב המקרים הטלוויזיה שולחת צליל מקודד בפורמט Dolby או Bitstream, והמשדר לא יודע לפענח אותו. בהגדרות הצליל של הטלוויזיה, תחת פלט דיגיטלי או פלט אופטי, משנים את הפורמט ל-PCM. אחרי השינוי הצליל אמור להגיע מיד, בלי צורך לנתק ולחבר מחדש.
כמה רחוק מהטלוויזיה אפשר ללכת עם האוזניות?
לפי היצרנים, בין 50 ל-100 מטר בשטח פתוח, תלוי בדגם. בדירה, קירות ותקרות מקצרים את הטווח משמעותית. ברוב הבתים אפשר לעבור לחדר הסמוך או למטבח בלי ניתוק. מי שרוצה ללכת לקומה אחרת יבחר דגם עם טווח גבוה, כמו RS 175.
אפשר לחבר שתי אוזניות לאותה טלוויזיה?
כן, בחלק מהדגמים. Sennheiser RS 175 תומכות בשתי אוזניות על משדר אחד, ואפשר לקנות זוג נוסף בנפרד. בדגמים אחרים צריך לבדוק במפרט כמה אוזניות המשדר מקבל. זה פתרון טוב לזוג שרוצה לראות יחד בלילה בלי להעיר את הבית.
אם אני צריך להמליץ בלי לדעת כלום: לצפייה בלילה, RS 120-W. לאבא או לסבתא שמגבירים את הטלוויזיה, Set 860. ואם הכורסה תמיד באותו מקום, כבל של שישה מטר יעשה את העבודה בחלק מהמחיר.
ומי שמפיק סרטונים או סרטים ורוצה שהדיבור יישמע ברור גם בטלוויזיה הקטנה בסלון, יכול לקרוא איך עובדת עריכת סאונד לווידאו באולפן.